Vriend van de wijkbus

 

Wijkbus Wormerland rijdt u op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur van Wormerland naar Wormerland, Purmerend en Zaanstad. Ritten in de avond en weekenden zijn op aanvraag.

Reizigers

De wijkbus is bedoeld voor de inwoners van en rondom Wormerland die minder mobiel zijn door bijvoorbeeld ouderdom,  een lichamelijke of psychische beperking of (chronische) ziekte.

**********************************************************************************************************

“Ik word thuis opgehaald en ook weer voor de deur afgezet. Ze wachten altijd totdat ik binnen ben”

**********************************************************************************************************

Kosten

Om gebruik te maken van de wijkbus betaalt u jaarlijks € 15,00 voor het lidmaatschap. Bent u ook lid van WonenPlus, dan betaalt u € 10,- per jaar. Een 10-zonekaart kost € 8,00.

U betaalt alleen de zones die nodig zijn om te reizen en geen opstapzone.

Zitplaatsen

De wijkbus heeft vijf zitplaatsen en er is ruimte voor een standaard rolstoel.

Werkwijze

Iedere werkdag tussen 09.30 – 12.00 uur kunt u een rit aanvragen bij de vrijwilligers van het Dienstencentrum. U kunt minimaal 24 uur en maximaal een week van te voren een rit aanvragen in verband met de planning. Tussen 13.00 – 14.00 uur op de dag van aanvraag wordt u door de planner gebeld om uw rit te bevestigen.

Ziekenhuisbezoek

bij een bezoek aan het ziekenhuis of een andere medische instantie plant u de terugrit met een ruime tijdmarge, dit kunt u tijdens de ritaanvraag overleggen met de vrijwilliger.

Begeleiding

U kunt een begeleider meenemen. Deze betaalt altijd 1 zone ongeacht de bestemming. U kunt dit bij uw aanvraag doorgeven. U kunt kosteloos een begeleider meenemen bij een ziekenhuisbezoek of als u in een rolstoel zit. Geef dit bij uw aanvraag aan.

Vriend van de wijkbus

De chauffeurs, bijrijders en planners zijn allemaal vrijwilligers. Om de wijkbus voor een laag bedrag te laten rijden zijn wij afhankelijk van sponsoring en vrienden die de wijkbus een warm hart toedragen door een eenmalige of jaarlijkse donatie. Wilt u ook Vriend van de Wijkbus worden? Vul dan het machtigingsformulier in.

Meer informatie en contact

Voor meer informatie, het aanvragen van een informatiepakket of het aanvragen van een rit kunt u  contact opnemen met het servicepunt van Dienstencentrum Wormerland / WonenPlus op werkdagen tussen 09.30 – 12.00 uur.

 telefoonnummer 075 – 641 9668

U kunt voor informatie ook een e-mail sturen naar: info@dcwormerland.nl.

Wij hopen u binnenkort als reiziger te begroeten!

Geplaatst in Nieuws Getagd met

Contact

WonenPlus Wormerland
Faunastraat 68
1531 WH Wormer
075 641 96 68
info@dcwormerland.nl

Servicepunt WonenPlus Wormerland
naam openingstijden ma-vrij 9.30–12.00 uur

Vriend van de Wijkbus

wilt u ook Vriend van de Wijkbus worden vul dan het machtigingsformulier in.
naam