Nieuwe Wijkbus Wormerland in gebruik genomen

 

Afgelopen vrijdag 7 april heeft wethouder Elly Fens de nieuwe wijkbus feestelijk ‘geopend’. In 2014 is de wijkbus Wormerland van start gegaan als project en na een lastige start kunnen we nu wel zeggen dat het een aanwinst is voor de inwoners van en rondom Wormerland. We hebben in het najaar ons 100ste lid mogen inschrijven en we voeren gemiddeld meer dan 200 ritten per maand uit. Waaronder ritten voor Zorgcirkel Torenerf en Stichting Seniorenplezier.

De vorige bus was inmiddels 14 jaar oud en ging steeds meer mankementen vertonen. We konden hiermee niet meer de veiligheid en kwaliteit bieden die wij zo belangrijk vinden. Gelukkig hebben we op korte termijn de financiële mogelijkheid gevonden om een nieuwere bus aan te schaffen bij Bierman BV.

We zijn zo blij dat met deze nieuwere en verbeterende wijkbus, dat we dit wel een feestje waard vonden. Dus met koffie, thee en gebakjes met het logo van Wijkbus Wormerland hebben we dit gevierd. De bus stond op een mooi plekje op de markt van Wormer, zodat mensen hem van buiten en binnen konden bekijken. Na het doorknippen van het lint en de mooie woorden van wethouder Elly Fens, hebben we de bus officieel in gebruik genomen.

Zowel de vrijwilligers als de (toekomstige) gebruikers van de Wijkbus waren erg enthousiast. Deze bus is een stuk groter en heeft 8 zitplaatsen. Er is nu ook plaats voor meer rolstoelen en we kunnen ook grotere rolstoelen kwijt, zoals een elektrische. En het systeem om de rolstoelen vast te zetten is een stuk moderner en handiger. Daarnaast is het voor mensen makkelijker instappen door de verlaagde instap en handgrepen.

Het is nu zaak om voldoende financiële middelen om de bus te laten rijden en het betaalbaar te houden voor de inwoners van Wormerland. Daarom gaan we in de week van 20 t/m 27 mei in Wormerland collecteren voor wijkbus Wormerland (wij zoeken nog collectanten). Ook willen we lokale ondernemers benaderen met het verzoek of zij de wijkbus willen sponsoren. Mensen kunnen ook helpen door ‘Vriend van de wijkbus’ te worden met een bijdrage. Kijkt u op www.dcwormerland.nl voor het machtigingsformulier of loop even binnen bij het Dienstencentrum.

Voor meer informatie over de mogelijkheden om de wijkbus te sponsoren, kan contact op worden genomen met Esmeralda Deuzeman via  e.deuzeman@rswp.eu      

 

Geplaatst in Nieuws Getagd met

Contact

WonenPlus Wormerland
Faunastraat 68
1531 WH Wormer
075 641 96 68
info@dcwormerland.nl

Servicepunt WonenPlus Wormerland
naam openingstijden ma-vrij 9.30–12.00 uur

Vriend van de Wijkbus

wilt u ook Vriend van de Wijkbus worden vul dan het machtigingsformulier in.
naam