Meer toegankelijkheid voor mensen met een beperking

 

Certificering openbare gebouwen

Meer toegankelijkheid voor mensen met een beperking

Wormerland  wethouder mevrouw mr. P.J.M. Fens gaf op woensdag 27 september het startsein voor de actie om winkels en andere openbare locaties in de gemeente Wormerland te certificeren voor de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. De actie is opgezet door het Platform voor mensen met een beperking, een werkgroep van de gemeente Wormerland.

Het Platform Wormerland bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers, met en zonder beperking, die zich inzet voor de toegankelijkheid van openbare ruimten en wegen in Wormerland. Mensen met een beperking hebben het recht om ook blijvend deel uit te maken van de samenleving.

Vooraf wordt door het Platform een onderzoek ingesteld naar de toegankelijkheid van de winkel of andere locatie. Indien die voldoen zodat ook mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator ruimschoots hun weg kunnen vinden, krijgt de desbetreffende locatie een brief dat zij in aanmerking komt voor certificering. Bij de toegang wordt een sticker geplakt dat mensen met een beperking hartelijk welkom zijn.

De eerste certificaten werden door wethouder Fens uitgereikt aan de vertegenwoordigers van de VOMAR en Big Bazar. Beide locaties voldoen ruimschoots aan de criteria wat toegankelijkheid betreft voor alle mensen, met dan wel zonder beperking. Daarna kwamen Dio drogisterij ‘Sandra’, slagerij Van den Hudding en groenteman Brouwer-Louwerink aan de beurt.

Het Platform verwacht dat dit jaar nog meer certificeringen kunnen plaatsvinden op grond van de aanvragen om beoordeling op toegankelijkheid.

Geplaatst in Nieuws

Contact

WonenPlus Wormerland
Faunastraat 68
1531 WH Wormer
075 641 96 68
info@dcwormerland.nl

Servicepunt WonenPlus Wormerland
naam openingstijden ma-vrij 9.30–12.00 uur

Vriend van de Wijkbus

wilt u ook Vriend van de Wijkbus worden vul dan het machtigingsformulier in.
naam