Mantelzorgcafe Wormerland

Maandelijks vindt in Wormerland het mantelzorgcafé plaats.

De bijeenkomsten vinden afwisselend plaats in zorgcentrum Torenerf of bij het dienstencentrum.

Een spreker geeft over een bepaald thema informatie onder het genot van koffie/thee. Daarna is er volop tijd voor het stellen van vragen en contacten te leggen met andere mantelzorgers.

 

 Dementie        

Maandag 5 februari van 10.00 uur tot 11.30 uurTorenerf, Prins van Oranje straat 1 1531 GA Wormer ( conferentiezaal )Gesprekspartner is : Cock Willemse, vrijwilliger bij Alzheimer Nederland.Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op:· Hoe herken je dementie?· Wat is het verschil tussen dementie en gewone achteruitgang van het geheugen ?

· Wat beleven mensen met dementie in die eerste fase?

· Welke stappen moeten we ondernemen, waar vinden we hulp en steun?

Het mantelzorgcafé is een samenwerking tussen het Dienstencentrum Wormerland( onderdeel van Regionale Stichting Wonen Plus) en Zorgcirkel Torenerf. U kunt zich aanmelden vóór 1 februari bij het Dienstencentrum (maandag t/m vrijdag 09.30-12.00 uur telefoonnummer 075-6419668 of via de mail : i.mieremet@rswp.eu).

 
 Mentorschap en Bewindvoering
Op maandag 19 maart organiseert het dienstencentrum wormerland een mantelzorgcafé met het onderwerp: mentorschap en bewindvoering. Het mantelzorgcafé is van 13.00 tot 14.30 uur in De Omslag, faunastraat 68 ( ruimte de Ganssloot)Gastspreker is mevrouw S.Ozcan, bewindvoerder en eigenaar van het brueau BBBN.
Tijdens deze bijeenkomst gaan we dieper in op de onderwerpen: mentorschap en bewindvoering. Door ouderdom, dementie, psychische of lichamelijke problemen kunnen mensen niet in staat zijn om zelfstandig hun financiën te beheren. BBBN kan hierin adviseren en ook mantelzorgers ondersteunen.
Wat is het verschil tussen mentorschap en bewindvoering en wat zijn de kosten? Tijdens een presentatie en een heerlijk kopje koffie of thee geeft mevrouw Ozcan samen met haar partner antwoord op deze vragen.
aanmelden vóór maandag 12 maart i.mieremet@rswp.eu
 
 

Contact

WonenPlus Wormerland
Faunastraat 68
1531 WH Wormer
075 641 96 68
info@dcwormerland.nl

Servicepunt WonenPlus Wormerland
naam openingstijden ma-vrij 9.30–12.00 uur

Vriend van de Wijkbus

wilt u ook Vriend van de Wijkbus worden vul dan het machtigingsformulier in.
naam