Diensten WonenPlus

Dienstencentrum Wormerland heeft een uitgebreid dienstenpakket waarvan gebruik gemaakt kan worden door abonnees van WonenPlus (RSWP). Deze diensten worden uitgevoerd door vrijwilligers. De meeste diensten zijn kosteloos, voor sommige diensten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Onderstaand een aantal diensten toegelicht.

Administratie
Hulp bij het ordenen van uw administratie, formulier(en) invullen, huur- of zorgtoeslag, abonnementen opzeggen. Voor belastingaangiftes heeft Dienstencentrum Wormerland getrainde vrijwilligers. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Boodschappen

  • Boodschappen doen te zwaar u ?
  • U bent een keer ziek bent
  • U durft niet vanwege sneeuw en gladheid naar de winkel?

Wij halen incidenteel of structureel boodschappen voor u, maar beperken wij het boodschappen doen tot één supermarkt. Bel of mail uw boodschappenlijstje op maandag- of dinsdagochtend door. Uw boodschappen worden woensdagochtend gehaald en bij u thuis op de aanrecht neergezet. Daarna worden de boodschappen met u verrekend en wordt uw kassabon overhandigd.

Computerhulp
Voor het verhelpen van eventuele storingen, assisteren bij internetten, email verzenden, of hulp bij het installeren of downloaden van een programma.

Hulp bij ziekte en ongemak
Incidentele hulp bij ziekte leveren we graag. Denkt u bijvoorbeeld aan strijken, de hond uitlaten, de vissenkom schoonmaken, afval-rolemmer aan de weg zetten, uw was naar de stomerij of bibliotheekboeken die omgeruild moeten worden. Kortom zaken die u in deze ziekte periode even niet zelf kunt uitvoeren.

INFORMATIE EN ADVIES
Binnen de openingstijden kunt u bij de vrijwilligers op het meldpunt terecht met al uw vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. De consulente van het Dienstencentrum is er voor persoonlijk begeleiding, advies, verwijzing en bemiddeling naar instanties.

Nieuwsbrief
U ontvangt vier keer per jaar een nieuwsbrief. Hiermee houden wij u op de hoogte van onze diensten en andere informatie rondom het Dienstencentrum en WonenPlus.

Kledingherstel/naaiklusjes
Voor kleine herstelwerkzaamheden: denk aan een losgelaten zoom, knopen aanzetten , een rits vervangen, gordijnen zomen, broek of rok inkorten. U betaalt alleen de materiaalkosten. Het spreekt vanzelf dat het hier gaat om schoon naaigoed.

Klussen
Voor kleine klusjes in en om het huis kunnen onze vrijwilligers u o.a. helpen bij het vervangen van een kraanleertje, een schilderij of een plank ophangen, kastje in elkaar zetten, cv ketel bijvullen, een plafonnière ophangen, radiozenders instellen. Uitgangspunt hierbij is dat de klus binnen 1 à 1½ uur is af te ronden.

Tuin
Hulp in de tuin of op het balkon met plantjes planten, verplaatsen, snoeien, onkruid wieden, gras maaien. Ook hier geldt een richtlijn van 1 à 1½ uur aan tijd. Hoge bomen en/of heggen, schuttingen of tegels verplaatsen/vervangen is geen vrijwilligersklus. U kunt max. 3x per jaar gebruik maken van deze dienst.

Vervoer
Heeft u een afspraak met huisarts, tandarts of ziekenhuis en kunt of wilt u dat niet alleen, dan zoeken wij een vrijwilliger die u wilt begeleiden. U betaalt een vast tarief rechtstreeks aan de vrijwilliger, die u van de meldpunt medewerker van tevoren krijgt te horen. Ook het parkeerkaartje is voor uw rekening.

Vriendschappelijk huisbezoek
Een vriendschappelijk huisbezoek is bedoeld voor mensen die zich eenzaam voelen, door omstandigheden niet makkelijk meer buiten de deur komen of nieuw in Wormer zijn gekomen en graag wegwijs gemaakt willen worden.
De bedoeling is om op een vriendschappelijke manier en op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen. Dat kan van alles zijn:

• Een kopje koffie drinken
• Samen boodschappen doen of naar de markt
• Een wandeling maken
• Een gezellig praatje

Hoe werkt het?
Nadat u zich heeft aangemeld, zal een vrijwilliger contact met u opnemen om te bespreken op welke ochtend of middag hij of zij u komt bezoeken en wat u leuk vindt om te gaan doen.
Voor het aanvragen van een vriendschappelijk huisbezoek dient u lid te zijn van WonenPlus.

Contact

WonenPlus Wormerland
Faunastraat 68
1531 WH Wormer
075 641 96 68
info@dcwormerland.nl

Servicepunt WonenPlus Wormerland
naam openingstijden ma-vrij 9.30–12.00 uur

Vriend van de Wijkbus

wilt u ook Vriend van de Wijkbus worden vul dan het machtigingsformulier in.
naam